Eigen woninghypotheek

Droomhuis gevonden?


En nu de hypotheek even snel regelen?


Maar hoe weet u nu zeker dat de hypotheek die u afsluit, het beste past bij uw persoonlijke situatie?

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke gebeurtenis. U gaat een langdurige financiële verplichting aan, die beslag zal leggen op een behoorlijk deel van uw maandelijkse inkomsten. Er komt dan ook veel bij kijken. Laat u daarom tijdens het hele traject begeleiden en adviseren door een adviseur van Andex in Spijkenisse. Onze specialisten komen graag bij u langs om uw mogelijkheden in normale en begrijpelijke taal door te nemen. Een kennismakingsgesprek is altijd kostenloos.

Waarom zou u zelf al die banken, verzekeraars en hypotheekverstrekkers afgaan, als de hypotheekspecialist van Andex dat voor u kan doen?


Bestaande woning: Is oversluiten voor mij verstandig?


De redenen om je hypotheek over te sluiten kunnen verschillend zijn. Het kan zijn dat je lagere maandlasten wilt hebben of dat je een verbouwing hebt gepland. Wanneer je je hypotheek gaat oversluiten, los je je huidige hypotheek af met een nieuwe hypotheek. Je kunt ook het product waarmee je vermogen opbouwt voor de aflossing oversluiten, bijvoorbeeld de beleggingsverzekering.


Let op de volgende punten wanneer je wilt oversluiten:

  • Hoeveel kost het oversluiten van de hypotheek?
  • Wanneer je bij dezelfde hypotheekverstrekker blijft betaal je boeterente. Als je overstapt naar een andere verstrekker betaal je ook bemiddelings-, taxatie- en notariskosten. Deze kosten kunnen momenteel nog opgenomen worden in de nieuwe hypotheek, maar dit betekent dat je meer rente moet betalen omdat je lening hoger is geworden.
  • Wanneer je door middel van een verzekering spaart of belegt voor de aflossing hoef je deze niet altijd over te sluiten wanneer je de hypotheek oversluit. Wij informeren u hier graag over. 
  • In enkele gevallen kan het juist voordelig zijn deze verzekering wél over te sluiten.
  • Hierbij is het belangrijk om uit te gaan van dezelfde voorwaarden in de oude polis: het op te bouwen vermogen moet gelijk zijn, de einddatum moet gelijk zijn en de hoogte van de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering moet gelijk zijn.
  • Wanneer je bijna aan het einde van de rentevaste periode bent, is het voordeliger om over te sluiten dan wanneer je nog aan het begin hiervan zit. Let daarom op wanneer je rentevaste periode bijna is afgelopen. Als de rente op dat moment erg laag is, kan het verstandig zijn alvast over te sluiten.


Met welk doel maak je gebruik van oversluiten?

  • Wanneer je je maandlasten wilt verlagen.
  • Wanneer je wilt verbouwen.
  • Het aanpassen van de bestaande hypotheek kan voordeliger zijn dan oversluiten. Bijvoorbeeld door een tweede hypotheek te nemen of op een andere manier geld op te bouwen voor de aflossing.

Andex informeert u graag over de mogelijkheden. 

Ons motto:
Meer doen dan de klant van ons verwacht.